Tips voor modellen

By 11:00 ,

Ik heb zelf ooit in een verleden wel eens modellen werk gedaan, maar als je dan als fotograaf achter de camera staat merk je pas hoe belangrijk de volgende dingen zijn;




Haar 

Was je haar minstens de avond ervoor, zodat de muah er veel kanten mee opkan. Misschien denk je "het kan nog wel" maar vettig haar is altijd duidelijker op een foto.

Nagels

Je hoeft geen perfecte manicure te hebben. Liever geen nagellak. Maar als je nagellak op hebt, zorg er dan wel voor dat het er netjes opzit en dat het een rustige kleur is. 



Scheren 

Ook al ga je de winterkleren schieten. Je weet maar nooit wanneer je je benen of oksels gaat showen.

Make-up

Als er visagie aanwezig is is het handig dat je geen make-up op hebt. Als je de make-up zelf moet doen, probeer het aan te passen aan het thema en je kleding, vraag ook naar de visie van de fotograaf. Doe het ook niet iets meer overdreven dan dat je normaal zou doen, op de foto valt het anders weg. 



Elastiekjes 

Haar elastiekjes om de pols zijn nogal vervelend. Het is ook heel veel werk om het weg te werken in Photoshop. 

Kleding

Zorg ervoor dat je kleren aanhebt die niet te strak zitten zodat je geen afdruk hebt. 

Acteren 

Model zijn is een soort van acteren. Probeer je gezicht uitdrukking aan te passen aan het thema. Als je bijvoorbeeld vrolijk moet kijken, denk dat aan die keer dat je bijvoorbeeld heel veel lol had met je vrienden. 
Als je je heel ongemakkelijk voelt laat dat dan niet merken, want op de foto is het het duidelijker te zien dat dat je zou denken

Bewegen 

tenzij de fotograaf het anders zegt, mag je gewoon bewegen, Probeer na elke klik je hoofd net iets ander te doen, of je mond iets meer open of dicht, een ander kijk punt, dat soort dingen. Met je armen kan je ook heel veel doen, in je zij, langs je zij, over elkaar, boven je hoofd ga zo maar door. Ik vind het persoonlijk fijn als een model beweegt want dan heb ik geen 50 foto's in dezelfde houding. 

Het eindresultaat

Na dat je de shoot heb gehad dan ben je natuurlijk heel benieuwd naar de foto's. Het is natuurlijk super leuk als je de foto's heel erg mooi vind maar als ze een beetje tegenvallen kan dat door verschillende dingen komen: 
Je ziet zelf alleen in de spiegel, dus in spiegel beeld, als je niet veel foto's van jezelf hebt is het misschien raar om jezelf in niet spiegelbeeld te zien. 
De fotograaf heeft een andere style dan jij, jij had je bijvoorbeeld hele lichte foto's voorgesteld terwijl de fotograaf meer van donkere foto's houdt. 



Dit zijn tips gebaseerd op mijn ervaringen, het is natuurlijk per fotograaf verschillend, wat hij/zij het fijnste vind tijden het fotograferen.

You Might Also Like

0 reacties